MVV in 2 jaar naar de Eredivisie

23 mei 2019 08:04 23 mei 2019 08:05 door Napoleon.
Napoleon
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1249
Meer
Onderwerp Auteur
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #1
Op een zeer teleurstellende sponsor bijeenkomst die al formeel om 19.30 was afgelopen( begon om 19 uur !) , werd er door Directeur Paul Penders weinig spektakel geboden.
Ook het actieve stukje met Felix Meurders, Paul Penders Fuat Usta en Ron Elsen was slaapverwekkend. Het werd allemaal een beetje afgeraffeld
De regie van de avond was gewoon ondermaats en gaf mij een"onverzadigd gevoel " . Ik vond het slechte MVV marketing . Ook het interview met de nieuwe trainer door Felix M zou je als supporter niet echt opgewekt van worden, wellicht dat de ramadan ( volgens Usta) hem een teveel een droge mond gaf met spreken , dit werd in de zaal natuurlijk met gelach onthaalt .
Deze bijeenkomst was een beetje zoals dit thuisseizoen is geweest , zoutloos !

Dat vond ook blijkbaar Directeur Reginald Thal die circa een uur nadat het officieele gedeelte was afgelopen op persoonlijke titel het woord nam. Wellicht ingefluisterd door het morrende "publiek "maar vooral ook doordat hij zelf ( denk ik) ontevreden was over de avond tot op dat moment.
Je kunt daar alles van vinden dat hij eigenlijk "ongevraagd"het woord neemt en daarmee zijn voorgangers een beetje passeert . Persoonlijk heb ik dat niet zo ervaren , er kwam op dat moment dynamiek in business ruimte

Belangrijkste opmerkingen waren dat MVV met een groep sponsoren 200-300K de komende 2 jaar lang buiten de begroting om beschikbaar heeft op versterken van de selectie , en tevens MVV wil in 2 jaar naar de eredivisie . Dat is natuurlijk een enorme deadline maar goed , de lat lig er en het niveau is gezet.
Ben benieuwd
De volgende gebruiker (s) zei dank u Jacques, Tuor

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 08:30
Jacques
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 3318
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #2
Twee ton extra per jaar is natuurlijk bij lange na niet genoeg om opeens voor promotie mee te spelen, maar goed, ik waardeer een stukje ambitie. Je moet ergens voor gaan en de lat hoog leggen, zeker in de sport, anders kun je net zo goed niet meedoen. En misschien is twee ton extra in het spelersbudget wel genoeg om rond plaats zeven te voetballen, dat trekt hopelijk weer iets meer fans en sponsoren, en dan krijg je een vliegwieleffect.

You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 10:01
Lijnsje@tappunt
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 612
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #3
MVV en ambities. Op een of andere manier valt dit nooit goed bij de supporters. Spreekt de nieuwbakken trainer Fuat Usta ambitie uit om voor de prijzen te spelen, is hij te ambitieus en moeten sommige het nog maar eens allemaal zien. Spreekt Paul Penders de ambitie uit om binnen twee jaar naar de Eredivisie te gaan, is dit volgens sommige weer zonder visie.

Vorig jaar ontbrak het bij sommige juist aan een ambitie. Nu hebben we een ambitie en klagen precies die mensen die vorig jaar ook klaagde om het feit dat we een ambitie uitspreken! Ik bedoel, wat kan MVV dan nog bij deze personen goed doen?

We hebben een nieuwe trainer. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar dat is nergens op te baseren. Als je hem goed vindt, waar baseer je dat op? Als je het niks vindt, waar baseer je dat op? Al helemaal belachelijk als mensen hem op zijn postuur gaan afkeuren.

Geef die man gewoon een kans. Daarnaast, hij is volledig afhankelijk van de selectie die hij voorgeschoteld krijgt. Ik vind het wel iets hebben, een beetje bluf/arrogant zelfs zoals hij overkomt. Laat ons eens hardop uitspreken waar we voor gaan. Maar, let dan wel op dat deze ambitie ook daadwerkelijk kan worden uitgesproken. Niet nu iets roepen om vervolgens te komen : Tjeh, het zat even niet mee op de transfermarkt.

Wellicht proberen ze je dit gevoel te geven, maar ik heb er een goed gevoel bij. Er speelt een hoop wat wij namelijk niet weten.

Ey, hool 'ns péls!
De volgende gebruiker (s) zei dank u Boschpoort, Och jeh

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 10:07
Jacques
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 3318
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #4
Ik plaats het hier maar:

MVV spreekt het hardop uit: op weg naar de eredivisie
Uitgerekend na het seizoen waarin MVV zich niet wist te plaatsen voor de play-offs, spreekt men in Maastricht weer eens over de eredivisie. De aanstelling van Fuat Usta als nieuwe hoofdtrainer, is de aftrap voor hogere ambities bij de club.
De persconferentie waarin Fuat Usta wordt voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van MVV is nog geen tien minuutjes onderweg als het woord ‘eredivisie’ plotseling valt. Algemeen directeur Paul Penders waagt zich er aan als hij de toekomst van de club schetst.

Ambities

Toch opmerkelijk. Ambities zijn er altijd, alleen waren de hoofdrolspelers binnen de muren van De Geusselt vaak wat voorzichtig en gereserveerd in het uitspreken van ambities. Waar de doelstelling de afgelopen jaren vooral het behalen van play-offs was – of een top vijf klassering – wordt nu plotseling hardop gesproken over promotie. Eredivisie in de provinciehoofdstad. De voetbalminnende Maastrichtenaar smacht er naar. Zeker na een seizoen waarin de play-offs niet werden bereikt. De kersverse trainer Fuat Usta hunkert net zozeer naar de hoogste afdeling. „Ik vind ook dat de stad Maastricht een club in de eredivisie moet hebben. En dat is ook mijn doel. Vandaag (gisteren, red.) is bekend geworden dat er twee ploegen rechtstreeks promoveren vanuit de eerste divisie. Nou, dat biedt mogelijkheden, daar willen we voor gaan. En de club gaat zulke ambities toch niet uitspreken als het niet mogelijk is?”
Maar wat is dan het geheim? Waarom zou het nú wel kunnen? Want het budget van MVV is en blijft nu eenmaal beperkt, vergeleken met enkele grootmachten in de eerste divisie. Tot gisteren was dat altijd het grote argument waarom we geen hoge eindklasseringen van MVV konden verwachten. Paul Penders verduidelijkt: „Ja, het spelersbudget zal iets omhoog gaan, want sponsors hebben zich gecommitteerd aan dit verhaal.” Maar de crux zit niet zozeer in het uitgeven van meer euro’s, maar het verstandig en slim uitgeven van diezelfde centen. „Geld is niet zaligmakend. Het groeiende budget moet je goed besteden. Je hebt mensen nodig die dat kunnen.”

Ron Elsen

En dan komt – opnieuw – Ron Elsen om de hoek kijken. Hij was de afgelopen vijf jaar trainer van MVV, maar was tevens technisch manager en het scoutingsapparaat van de club. En hij is de spil in het eredivisie-verhaal. Elsen wordt technisch directeur bij MVV, een functie die nog niet bestond binnen de club. „Tot nu toe moest Ron altijd op verschillende borden tegelijk schaken”, zegt Penders. „Hij werkte tachtig uur per week. Maar vanaf nu kan hij zich op één aspect focussen. En dat zal zeker effect hebben. Hij kan meer tijd investeren in zijn netwerk en daardoor kunnen we betere spelers aantrekken. Maar wél voor MVV-salarissen. Alle grote clubs zoeken dependances waar spelers zich kunnen ontwikkelen. In dat licht zijn wij interessant. Wij zijn een aantrekkelijke bruidsschat voor grote clubs. Je kan hier direct investeren in kwaliteit. En Ron heeft het juiste netwerk.”
Kleine kanttekening hierin is dat Elsen officieel nog niet zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat hem technisch directeur maakt. Maar zowel Elsen als Penders spreken uit dat dat zéker zal gebeuren in de komende periode.
Elsen zelf doet nog een schepje bovenop de woorden van Penders. „We hebben toch bewezen dat we regelmatig met een heel beperkt budget in de play-offs kunnen spelen? Als we op alle fronten een fractie beter worden, dan komen we erg dichtbij. We breiden onze organisatie uit. De foutmarge in de organisatie wordt daardoor kleiner. Alleen verwacht nu niet dat binnen een paar weken alles verandert.”


You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 10:42 23 mei 2019 10:47 door bokkesprongen.
bokkesprongen
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 470
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #5
Goed te horen dat MVV de ambitie heeft om hoger op te komen naar een heel slecht seizoen ,met 200.000 euro extra heb je toch 3 ganse voetballers extra ,
dus haal vlug een seizoenskaart en word lid van Veer Zien MVV voor 4 pilsjes per maand .
De volgende gebruiker (s) zei dank u Schapendonk, Jacques

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 10:53
Sjeng043
Senior Boarder
Senior Boarder
Berichten: 59
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #6
3 hele voetballers? Denk dat je met 200.000 bij MVV eerder aan 5/6 kwalitatief sterke basisspelers kunt denken met dit geld!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 11:31
bokkesprongen
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 470
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #7

Sjeng043 schreef : 3 hele voetballers? Denk dat je met 200.000 bij MVV eerder aan 5/6 kwalitatief sterke basisspelers kunt denken met dit geld!Dan heb je weer 6 halve ,liever 3 *Ganse *
De volgende gebruiker (s) zei dank u Schapendonk, Sjotelsplak

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 12:16
sjengvandenboorn
Expert Boarder
Expert Boarder
Berichten: 140
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #8
Voor +/- €33000 zou ik ook wel bij mvv gaan voetballen! Ik verdien het niet op jaarbasis :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 14:52 23 mei 2019 14:53 door houtengerard.
houtengerard
Administrator
Administrator
Berichten: 1820
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #9
Ik zal wel weer negatief zijn, maar je kunt ook te veel ambities uitspreken. Laten we eerst eens de volgende mijlpaal bereiken, dat wil zeggen: eens een paar seizoenen structureel in het linkerrijtje eindigen, dat is ons de afgelopen 20 seizoenen niet gelukt. Nu wil men direct naar de eredivisie, langs clubs die veel verder in hun ontwikkelingsproces zijn dan ons.

De eredivisie is daarnaast een heel stuk exclusiever geworden met de nieuwe degradatieregeling (die nog goedgekeurd moet worden). De kans op promotie is een stuk groter geworden voor ploegen die hun riante grote begroting volledig weten te benutten (de nr2). Tevens is de kans op een veilige oever aan de overkant een stuk kleiner geworden. Je vecht hier nu tegen ploegen met een begroting groter dan 10 miljoen euro die vechten om handhaving.

Ik vind de uitgesproken ambities van MVV teveel druk leggen op de nieuwe technische staf. Het is mei, de woorden klinken nimmer zo zoet als in de rest van het seizoen, maar de verwachtingen worden gewoon veel te hoog gelegd voor een club die nog steeds bezig is een begrotingsachterstand weg te werken. Men ging eerst met 10 euro naar het casino, en nu men 100 euro in de handen heeft, verwacht men dat de win-kansen ook met het honderdvoudige gestegen zijn. Zo werkt het niet. (Je kunt natuurlijk wel winnen. Maar je kunt er geen zekerheid omheen bouwen.)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 15:03
Jacques
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 3318
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #10
Ambitie en doelstelling is niet hetzelfde hè, al haalt de Limburger dat wel door elkaar (sportverslaggevers zijn nu eenmaal niet zo intelligent). Een ambitie moet altijd ambitieus zijn (goh). Als eerstedivisieploeg kan je bijna niet anders dan als ambitie hebben: "promoveren". Dat kan prima samen met de doelstelling "play-offs halen". Zal er verder niet te veel over zeggen want dan zit ik MVV weer te verdedigen volgens sommigen :P

You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose.
De volgende gebruiker (s) zei dank u houtengerard, Boschpoort, Lijnsje@tappunt

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 15:05
sjengvandenboorn
Expert Boarder
Expert Boarder
Berichten: 140
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #11
Houtengerard lees altijd met plezier en interesse je stukjes.

Je hebt echt wel een punt. Maar het kan natuurlijk ook heel erg mee zitten. De KKD competitie is wat kwa kracht ingeboet dit jaar met het promoveren van Twente.

Nu blijven er inderdaad ploegen over die meer budget hebben dan ons, maar een aantal jaar geleden stonden we ook op het randje van promoveren. Het scheelde echt gewoon niks (1 doelpunt).

Ik laat me verassen door het bestuur en degene die gaan over de team samenstelling. Mvv gaat zuinig met zijn centjes om. Desondanks kan je met een goede tactiek en kloppend verhaal leuke spelers binnenhalen.

Er vallen wat spelers hier en daar af en hier zal echt leuk materiaal tussen zitten. Ben altijd wel positief ingesteld en ook nu kijk ik elke dag op het www met de hoop, dat mvv een leuke speler aangetrokken heeft!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
De volgende gebruiker (s) zei dank u houtengerard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 15:49
Mestreech28
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Berichten: 15
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #12
We horen al 10 jaar dat we dit seizoen voor de play-offs spelen. Nu hebben we een nieuwe trainer, iets meer geld en nu is de doelstelling Eredivisie (ik kan me de laatste keer dat gezegd werd dat we voor Eredivisie gaan niet meer herinneren) en nu is het weer niet goed? Wat had MVV nog meer kunnen doen dan?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 15:52
houtengerard
Administrator
Administrator
Berichten: 1820
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #13

Jacques schreef : Ambitie en doelstelling is niet hetzelfde hè, al haalt de Limburger dat wel door elkaar (sportverslaggevers zijn nu eenmaal niet zo intelligent). Een ambitie moet altijd ambitieus zijn (goh). Als eerstedivisieploeg kan je bijna niet anders dan als ambitie hebben: "promoveren". Dat kan prima samen met de doelstelling "play-offs halen". Zal er verder niet te veel over zeggen want dan zit ik MVV weer te verdedigen volgens sommigen :P


Je hebt gelijk, maar je weet dat dit als doelstelling wordt opgevat. Zelfs een ploeg als Helmond Sport deelt die ambitie, die hoeft niet nadrukkelijk benoemd te worden. Dat is de kernwaarde van betaald voetbal spelen, iedereen wilt het maximale winnen. Nu wordt het in een boeket gestopt en als een verandering gepresenteerd (zonder onderbouwende cijfers), met een trainer die nog moet aarden en ervaring op moet doen, die moet je juist beschermen met voorzichtigheid vind ik. Die uitspraken worden toch alleen maar tegen je gebruikt. Je kunt ze beter niet gebruiken als verkooppraatje, het is al te vaak benut om dat chauvinistische gevoel te prikkelen, door meerdere personen zonder succes en met afwaarderingen van het merk MVV (onbewust). Achteraf gezien was die drietrapsracket van Rinkens wel zeer revolutionair, de ESA en NASA konden pas jaren later een raket weer terug op hun kont laten landen. Enfin ik ben benieuwd hoe we er in mei 2020 voor staan, staan we weer op het lanceerplatform of hangen we eindelijk in de lucht?

Ik vind het overigens wel zeer positief dat MVV nu een jaarcontract hanteert bij het aanstellen van een trainer. Men leert van het verleden, wat dat betreft zet MVV zeker stappen vooruit vind ik.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Schapendonk, Jacques, M.V.V. 1902

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 16:04
Jacques
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 3318
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #14
Daar ben ik het wel mee eens, ik dacht ook meteen "is het wel zo verstandig dit uit te spreken, mensen gaan dit als keiharde doelstelling opvatten?" :blush:

Ach ja, zorgen voor later. Alhoewel ik dolgraag promoveer, ben ik komend seizoen al tevreden met leuker voetbal, meer thuisoverwinningen en halen play-offs. Want afgelopen seizoen was voor minstens de helft sociale bezigheidstherapie waarbij je vooral niet te veel naar het veld moest kijken. Heb veel bij kunnen praten. Zou al mooi zijn als we wat meer wedstrijden hebben dat je de tijd niet hebt om uitgebreid te kletsen. Mochten we echt de ene na de andere topper binnenhalen kan ik die doelstelling altijd nog naar boven bijstellen, maar eerst eens afwachten wie er eind augustus op de mat staan.

You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose.
De volgende gebruiker (s) zei dank u houtengerard, sjengvandenboorn, M.V.V. 1902

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

23 mei 2019 16:32
Zwegel
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 181
Meer
MVV in 2 jaar naar de Eredivisie #15

Mestreech28 schreef : en nu is de doelstelling Eredivisie (ik kan me de laatste keer dat gezegd werd dat we voor Eredivisie gaan niet meer herinneren)


Ik wel !
Het jaar na onze degradatie meen ik.
Met good old Jan Reker, die doodleuk vertelde dat ie ongeslagen kampioen wilde worden.
Je raad het al: Na enkele wedstrijden gespeeld te hebben stonden we onderaan :)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.528 seconden