OPROEP AAN BESTUUR EN DIRECTIE OVER COMPETITIEOPZE

11 mei 2017 08:27
jeoff
Administrator
Administrator
Berichten: 1922
Meer
Onderwerp Auteur
OPROEP AAN BESTUUR EN DIRECTIE OVER COMPETITIEOPZE #1
OPROEP AAN BESTUUR EN DIRECTIE OVER COMPETITIEOPZET

"Geacht bestuur en directie,

Binnenkort nemen de clubs belangrijke beslissingen met betrekking tot de competitieopzet. Wij hebben daarover reeds in een eerder stadium met jullie gesproken. Toch willen wij nog eenmaal de mening van het Supporterscollectief Nederland en van het MVV Supportersoverleg in het bijzonder onder jullie aandacht brengen.

Naar wij begrepen hebben zijn er nog 3 kiesbare opties, waarbij tijdens het symposium van Supporterscollectief Nederland door de KNVB is aangegeven dat er nog geen beslissingen genomen zijn ten aanzien van de positie van de belofteteams.
De supporters in Nederland hebben in overgrote meerderheid aangegeven geen voorstander te zijn van wijzigingen in de competitieopzet en de bepaling van de kampioen in de eredivisie. Met andere worden; geen aanpassing naar Belgisch model met play-offs voor kampioenschap, Europese tickets of degradatie. En handhaving van 18 ploegen in de eredivisie. Daarenboven heeft eenzelfde grote meerderheid aangegeven geen voorstander te zijn van belofteteams in de voetbalpiramide.

Vanuit het supportersoverleg MVV stippen wij onze voorkeuren nogmaals aan:

- geen belofteteams binnen het betaald voetbal, met andere woorden zeker niet in de eredivisie en JL.

- versterkte promotie-degradatieregeling, dus 2 rechtstreekse degradatie- en 2 rechtstreekse promotieplekken tussen eredivisie en JL. Naar wij begrepen hebben is dit punt in de 3 opties meegenomen. De 3e plaats via een play-off regeling, nader in te vullen. Handhaving periodes binnen de JL ten behoeve van de 3e plaats met recht op PD wedstrijden.

- maandag geen speeldag. Zeker niet voor volledige competitieronden.

- mocht er sprake zijn van belofteteams in de JL, dan kiest het MVV supportersoverleg voor de optie met de minste belofteteams. Dat wil zeggen een eredivisie van 16 clubs en een JL van 20 teams waarvan maximaal 2 belofteteams.

- daarnaast is het supportersoverleg een voorstander van een samensmelting van de Eredivisie CV en de CED tot een orgaan betaald voetbal. De doelstelling moet zijn dat de tak betaald voetbal beter wordt, niet alleen de eredivisie.

Wij als supporters zijn er nog steeds van overtuigd dat de belofteteams uiteindelijk de nagel aan de doodskist van de JL zijn. Het kan niet zo zijn dat de doelstellingen van teams binnen een competitie niet dezelfde zijn. Daarnaast wordt financiële fair-play binnen de JL met belofteteams met voeten getreden met alle gevolgen van dien. Last but not least keren de toeschouwers zich af van een competitie waar teams voor spek-en-bonen meedoen. Met als uiteindelijk gevolg dat de knip op de deur gaat. Het probleem van de weerbaarheid van Nederlandse teams in internationaal verband wordt niet opgelost door de geloofwaardigheid van de eigen nationale competities te grabbel te gooien.

Wij spreken de hoop, maar toch zeker ook de verwachting uit, dat onze club de juiste stem zal uitbrengen waarbij de lange termijnvisie prevaleert boven een eventueel korte termijn gewin.

Met vriendelijke groet
Supportersoverleg MVV.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Tuor, De_Lange, SJENG@BOSCHPOORT

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 mei 2017 09:53
De_Lange
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 504
Meer
OPROEP AAN BESTUUR EN DIRECTIE OVER COMPETITIEOPZE #2
Mooi betoog en duidelijk standpunt maar ik denk dat de clubs toch niet hun rug durven te rechten tegen de KNVB uiteindelijk. Supportersclubs en andere landelijke overleggen hebben al vaker aangegeven dat de huidige opzet van voornamelijk de JL niet deugt. Clubs geven op dat moment aan te luisteren naar de achterban maar als het op stemmen aankomt, draaien ze om als een blaadje aan een boom.

Ik ben dus bang dat het Belgische model al lang een kat in het bakkie is en dat de stemronde alleen nog maar gedaan hoeft te worden voor de formaliteit.

In de toekomst zal er nog maar een prof. competitie overblijven in Nederland omdat de rest veel te ver is uitgehold en onbetaalbaar is gemaakt door de zakkenvullers uit Zeist.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

11 mei 2017 09:59
Lijnsje@tappunt
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1003
Meer
OPROEP AAN BESTUUR EN DIRECTIE OVER COMPETITIEOPZE #3
Goed verhaal, lekker kort. Alleen niemand gaat hier iets mee doen, helaas. MVV zal best een stem hebben, maar het merendeel van de clubs niet.

Mèt pèls langs de lijn zoonder chagrijn !

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.197 seconden