Faty Papy overleden

25 apr 2019 20:00 25 apr 2019 20:10 door BOCA.
BOCA
Senior Boarder
Senior Boarder
Berichten: 44
Meer
Onderwerp Auteur
Faty Papy overleden #1
www.vi.nl/nieuws/burundees-international...er-papy-28-overleden

Faty Papy is donderdag op 28-jarige leeftijd overleden. De voormalig speler van onder andere MVV Maastricht had hartproblemen en zakte tijdens een wedstrijd van zijn club Malanti Chiefs in Swaziland in elkaar.
Papy werd in januari afgeraden om ooit nog te voetballen vanwege zijn hartproblemen, waarvan hij al drie jaar wist dat hij ze had. Het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits en later ook Real Kings besloten zijn contract niet te verlengen vanwege zijn gezondheid.
Bij Malanti Chiefs kon Papy toch weer aan de slag, in de competitie van Swaziland. Daar stond hij donderdag in de basis in de wedstrijd tegen Green Mamba. Na een kwartier ging het mis. Papy zakte in elkaar en werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar duidelijk werd dat hij was overleden.
Papy maakte vorige maand deel uit van de selectie van Burundi die voor het eerst in de historie van het land plaatsing voor het toernooi om de Afrika Cup veiligstelde. In de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Gabon (1-1) bleef de middenvelder op de bank. De verwachting was dat Papy in de zomer mee zou gaan naar de eindronde.
MVV
Papy heeft een verleden in Nederland, bij MVV. De Maastrichtenaren huurden de middenvelder in 2009 van Trabzonspor. Papy kwam in een seizoen tot 28 optredens in de Eerste Divisie, waarin hij één keer scoorde en drie assists gaf.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Schapendonk, ouwe rot, Jacques, jovkle, Kloeteklaos, Zoewiezoe, bokkesprongen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

25 apr 2019 20:04
M-MVV
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 169
Meer
Faty Papy overleden #2
Wat een leeftijd, zeer triest om te horen. Sterkte voor zijn nabestaande. Rust in vrede!
De volgende gebruiker (s) zei dank u Jacques, jovkle, Kloeteklaos

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

25 apr 2019 21:21 25 apr 2019 21:39 door houtengerard.
houtengerard
Administrator
Administrator
Berichten: 1900
Meer
Faty Papy overleden #3
Verschrikkelijk voor die jongen en zijn familie. Hij was een topvoetballer, de beste defensieve middenvelder die we deze eeuw gehad hebben. Alle ballen waren voor hem.

Maar ondanks de sociale druk die hij had (o.a. zorgen voor inkomsten voor zijn familie in het thuisland), die meeweegt naast de keuze "Blijf ik voetballer", had geen enkele club hem meer een contract mogen geven met deze voorkennis, hoe hard dat ook is. Het was al jaren bekend dat hij een hart-probleem had en voetballen werd afgeraden. Zo'n jongen vertrouwt op God en heeft privé heel erg veel te verliezen als hij stopt dat het bijna een onmogelijke keuze is. Onbegrijpelijk dat hij uiteindelijk toch een club en een voetbalbond vond die bereid waren dit enorme risico te lopen.

Rust zacht Faty!
De volgende gebruiker (s) zei dank u MVVke, Schapendonk, Jacques, jovkle, Kloeteklaos, bokkesprongen, Pentakel

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.191 seconden