Nieuw bestuur Stichting MVV 2018

22 mei 2024 17:03
Boschpoort
Administrator
Administrator
Berichten: 1927
Meer
Onderwerp Auteur
Nieuw bestuur Stichting MVV 2018 #1
Persbericht MVV Woensdag 22 mei 2024

De algemene vergadering van aandeelhouders van MVV Maastricht heeft vandaag het nieuwe bestuur van de Stichting MVV Maastricht 2018 geïnstalleerd. Daarmee krijgt het bestuur van de Stichting MVV Maastricht 2018 per vandaag een nieuwe samenstelling. Hiermee geeft het vorige bestuur van de stichting invulling aan het voornemen tot bestuurlijke vernieuwing. Het nieuwe bestuur zal geleid worden door Toos Hofstede (voorzitter), de overige leden bestaan uit Jean Boelen (bestuurslid, Algemene zaken), Jos van Beek (penningmeester) en Marlon Woisch (juridisch zaken).

De Stichting MVV Maastricht 2018 (de Stichting) is houder van 76 van de 100 gewone aandelen in de voetbalclub MVV Maastricht. De overige 24 gewone aandelen zijn in bezit van Dutch Soccer Holdings llc (DSH). De Vereniging MVV Maastricht (de Vereniging) is daarnaast houder van 1 prioriteitsaandeel (een 'gouden' aandeel met bijzondere zeggenschapsrechten).

De Stichting is in 2018 opgericht na een structuurwijziging bij MVV. Het doel van de stichting was de aandelen van MVV verkopen aan een externe investeerder. In 2022 heeft de Stichting daarom al een deel van haar aandelen verkocht aan DSH, met het voornemen later ook de overige aandelen aan een andere Amerikaanse investeerder te verkopen. Deze deal liep uiteindelijk op niets uit. Hierdoor kwam MVV in acute financiële problemen en moest de WHOA procedure worden opgestart.

Als onderdeel van de WHOA procedure heeft MVV gezocht naar nieuwe potentiële investeerders. Aanvankelijk was er wederom een Amerikaanse partij in beeld, echter de keuze is gevallen op een groep ondernemers uit Maastricht, verenigd in het zogenaamde Maastricht Collectief.

De komende tijd zullen de inspanningen van het nieuwe bestuur van de stichting daarom vooral gericht zijn op het gefaseerd overdragen van de aandelen aan het Maastricht Collectief. De optie om samen met het Maastricht Collectief te kijken naar eventuele externe investeerders die waarde zouden kunnen toevoegen aan het nieuwe MVV wordt daarbij open gelaten. Dit maakt de aanstelling van het nieuwe bestuur tijdelijk van aard, aangezien aandelen gefaseerd en na goedkeuring van de KNVB uiteindelijk in handen van nieuwe externe aandeelhouders terechtkomen. Om die reden is door het vorige bestuur bewust gekozen voor ter zake kundige personen die deze transitie kunnen begeleiden.

Toos Hofstede: “Als stichtingsbestuur zijn we de vertegenwoordiger van nu nog de grootste aandeelhouder. Ons past daarom bestuurlijke afstand. Het dagelijks bestuur van MVV ligt bij de directie, in de persoon van Laura van Leeuwen in wie wij veel vertrouwen hebben. Wij hebben echter wel een belangrijke taak en dat is het ordentelijk zorgdragen voor de transitie naar het nieuwe MVV. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat is zorgen voor een gezonde club met een groot maatschappelijk draagvlak. We kijken er dan ook naar uit om hieraan samen met Laura, het Maastricht Collectief, de Vereniging, DSH en de RvC een succes van te maken.”

Laura van Leeuwen: “Ik ben blij met de aanstelling van dit bestuur. De nieuwe bestuursleden zijn deskundig, op zowel communicatief, juridisch als financieel gebied. Zij dragen zorg voor het overdragen van MVV aan een nieuwe generatie en naar een gezonde toekomst. Ze zijn maatschappelijk betrokken, hebben hart voor de club én de regio en maken hun een goede match met de uitdaging waar MVV nu voor staat.”
De volgende gebruiker (s) zei dank u Jacques, De Zwarte Vogel, peeke, bokkesprongen

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.209 seconden