Media

05 sept 2019 14:55
Kletswief
Gold Boarder
Gold Boarder
Berichten: 249
Meer
Onderwerp Auteur
Media #1
Krantenkop De Limburger naar aanleiding MVV – Roda, 1 september 2019: 'En weer gaat het mis bij MVV'
Als een ware veldslag die niet zou misstaan in de filmreeks van Lord of the Rings werd het gevecht tussen de MVV- en Roda-supporters ‘vakkundig’ door Dagblad de Limburger beschreven. En gigantische clash tussen de engelen en aardmannen waarbij MVV, de politie en de gemeente met de handen in het haar aan de zijlijn stonden en waar mogelijk probeerde in te grijpen om de rivaliserende supportersgroepen uit elkaar te houden. The battle of the five armies had werkelijk alles, het was een chaos. Er werd bier gegooid én er werden uitdagende handgebaren gemaakt. Veel gekker ga je het niet krijgen. Tenzij je het aan Fuat Usta vraagt, of aan een van de vele andere duizenden voetballers die genieten van een derbysfeer als afgelopen weekend. Of eigenlijk iedereen die erbij was die genoot.
Terwijl voetbal liefhebbend Limburg het heeft over het goede spel van de gebroeders Martina, de fanatieke, Maastrichtse supporters nagenieten van een unieke werming-up voor stadion de Geusselt, de Roda supporters vooral balen dat hun Mexicaanse suikeroom alles heeft behalve suiker en MVV, Politie en gemeente vooral lovend zijn over de sterk verbeterende verstandhouding tussen supporters en autoriteiten, daar blijft clubpessimist Emile Visser samen in het kielzog met zijn baas Patrick Delait er alles aan doen om de gierput te openen en vooral open te houden. Waar lokale media naast de informatie functie ook de nobele taak heeft een verbindende factor te zijn in de regio genieten beide heren er juist van onze verschillende partijen tegen elkaar op te zetten. Een soort lachende derde, en natuurlijk voor het eigen gewin: de enkele abonnee nog binnenboord houden met de meest spannende inside verhalen. Zelfs drie dagen later, en zelfs als er maar een kleine kern van waarheid in zit.
Emile Visser heeft al een keer eerder met MVV-supporters gesproken maar toen hij merkte dat er geen gronden waren om een sensationeel verhaal over een georganiseerde criminele supporters organisatie te schrijven besloot hij zijn artikel niet te publiceren. Meer dan het sterke argument ‘Ik weet niet waarom het niet gepubliceerd wordt’ kregen de supporters niet als verklaring. Vervolgens is Emile verder gegaan met om te kijken waarmee hij onder de noemer van ‘kritisch’ de club in een kwaad daglicht kon stellen. Waardoor afgelopen jaar supporters, politie, gemeente en MVV steeds vaker tegenover elkaar kwamen te staan.
Dat Emile Visser hierin wordt gesteund door voetbalhater Patrick Delait maakt de kwaliteit van de journalistieke artikelen alleen maar triester. Een hoofdredacteur die onder het mom van persoonlijke columns elk moment aangrijpt om voetbalclubs in een slecht daglicht te zetten zou nooit hoofd van een sportredactie moeten zijn. Zeker niet iemand die er eerder al niet voor schroomde om dat over de rug van voetbalsupporter en cultheld Zwijntje te doen. Toch blijft het opmerkelijk dat een Belg die in Stein woont zo een wrok tegen MVV heeft weten te ontwikkelen. Een club op steenworp afstand en altijd verbonden aan de Belgische grensregio.
Dat de voetbalclub al jaren apathisch reageert op berichten in de media is wellicht niet eens zo verwonderlijk. De club staat met de rug tegen de muur en gesprekken over de negatieve berichtgeving van het Limburgse medium hebben nooit iets opgeleverd. Als de gesprekken én de artikelen in Dagblad de Limburger niets opleveren, dan moeten we afvragen wat beide heren bijdragen aan onze club. Wat ons betreft blijven beide heren buiten staan en is Dagblad de Limburger niet meer welkom in stadion De Geusselt.
Niet alleen deze derby weet Patrick Delait door het gebruik van negatieve krantenkoppen de toon te zetten, dit is een terugkomend fenomeen als het om MVV gaat. De lijst van negatieve berichten van Patrick Delait of Dagblad de Limburger is oneindig en speelt al jaren. Wat vinden jullie van Dagblad de Limburger? Welk artikel heeft jullie doen walgen?
Bron: Facebook pagina Angel Side Mestreech

Ik ben het volledig mee eens met het hierboven geschreven stuk.
Ongelooflijk hoe subjectief de heren van Leins of de limburg zijn.
Als er een dubieuze rus uit Qatar komt met een fantasieverhaal dat ze binnen enkele seizoenen Champions League spelen dan meteen een live persconferentie op tv. Daarna één of andere dubieuze mexicaan met mooie verhaaltjes en alles wordt als zoete koek aangenomen. Geen kritische noot en alles wordt gepubliceerd als of het een supportersmedium is van de Koempels. Er wordt geen kritisch onderzoek gedaan met feiten zoals een gerespecteerd journalist zou doen. Nee, het is het NRC dat dit moet doen... Net als er geen kritische noot richting politiek is... Gemeenschapsgeld uit een arme regio onbeperkt geïnvesteerd wordt in dit clubje, de lokale cda mag dan ook om de twee weken op de eretribune zitten en dhr. Som mag de Mexicaan begeleiden... Geen enkele kritische noot.
Tsja en dan wat hierboven wordt geschreven, usmvvke, willen ze ook graag over schrijven maar dan moet het een zijn met een azijnachtige ondertoon. Er zijn mooie zaken aan te halen, of het een cortesj is, een sfeervolle happening van supporters, collectief veer zien mvv, ludieke akties maar het is triest dat als er een incidenteel incident is dat dit meteen de boventoon krijgt in plaats van een kantekening. Opmerkelijk deze subjectieve berichtgeving. Zelfs nu usmvvke de laatste jaren een gezond financieel beleid heeft en een stabiele gezonde club geworden is dan dit maar terzijde schrijven en aanhalen dat het een anonieme club is... pffffffff. Niet iedereen kan kampioen worden of CL halen, dat is sport... Nee ben er trots op dat deze club een gezond beleid voert en dat we om de twee weken naar de Geusselt kunnen gaan. En hopelijk vinden we in de toekomst een regionale sponsor die onze club sportief omhoog helpt.
De volgende gebruiker (s) zei dank u Huib, jovkle, Boer458, Gianni Bruno, Komopdieroeie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.482 seconden