Samenvattingen op SBS6 moeten vroeger!

26 aug 2014 23:32 26 aug 2014 23:38 door Hill28.
Hill28
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 1354
Meer
Onderwerp Auteur
Samenvattingen op SBS6 moeten vroeger! #1
De samenvattingen van de Jupiler League worden tegenwoordig weer uitgezonden door SBS6, waarvoor allereerst natuurlijk een groot compliment aan SBS en Hans Kraaij Junior die de moeite neemt om de wedstrijden live aan elkaar te praten om 12 uur 's nachts.

Middernacht
Omdat ik middernacht nogal laat vind en gisteren na jong FC Twente - MVV bijvoorbeeld niet heb gered, heb ik een mail gestuurd naar SBS. Met allereerst de complimenten voor het uitzenden van alle Jupiler League samenvattingen, maar ook met het verzoek om de samenvattingen direct na Shownieuws (rond half 12) uit te zenden en niet eerst nog een herhaling van het verschrikkelijke programma Utopia ertussen te plakken.

Mochten jullie middernacht ook te laat vinden, dan kunnen jullie dit hier kenbaar maken aan SBS: www.sbs.nl/publieksinfo/sbs-6/faq-sbs-6/algemeen-sbs-6#faq_niet

Het programma wordt, ondanks het late tijdstip, trouwens best goed bekeken met ongeveer 200 duizend kijkers en een kijkdichtheid van rond de 12% (dat betekent dat 12% van de mensen die de TV nog hebben aanstaan naar JL samenvattingen kijkt). De Jupiler League heeft dus zeker potentie en meer kijkers zijn uiteraard goed voor de clubs en dus ook goed voor MVV..

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

26 aug 2014 23:57
Peter Pan
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Berichten: 783
Meer
Samenvattingen op SBS6 moeten vroeger! #2
Die kijkdichtheid is in werkelijkheid toch een stuk lager. Is het jullie niet opgevallen dat SBS steeds hetzelfde trucje probeert uit te halen? De samenvattingen stonden de eerste 2 vrijdagen om 0:10 of 0:05 geprogrammeerd. Echter begonnen deze steeds minimaal 10 minuten later omdat het programma ervoor (waar op de een of andere manier nog veel mensen naar kijken) ''uitliep''. Zo ook bijvoorbeeld gisteren. Samenvattingen zouden 23:55 beginnen, dat Utopia ''loopt uit'' tot 0:05.

Volgens mij wordt de kijkdichtheid gemeten op het moment dat het programma geprogrammeerd is, oftewel gisteren om 23:55. Welke mensen kijken dan naar de zender? Juist, mensen die dat programma volgen wat ''uitloopt'', en de mensen die aan het wachten zijn om naar de samenvattingen te kijken van het voetbal. Een simpel, vies trucje om de kijkcijfers te verhogen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.177 seconden